Ukrajinský byznys.

Možná mnohem výstižnějším by byl název „válka je dobrá – na válce se vydělává“. Ovšem je třeba si uvědomit, že tam, kde je dnes jakkoliv skloňováno slovo Ukrajinec, tak to přece přitahuje. Dalo by se říci, že jakákoliv válka je špatná, ale to by nebyla pravda. Války vždy vznikly kvůli něčemu nebo někomu a válku vždy nakonec začal člověk. Nikdy to nebyla opice a války začínají z chamtivosti stejně tak jako ze strachu či obav. Druhů a účelů válek může být bezpočet. Nakonec vzniknou války vždy jen z hlouposti těch druhých, protože tak daleko to ono okolí nechalo dojít. Války také vždy vznikly na základě toho, že si myslíme, že tohle se nás netýká, že je to daleko nebo se bojuje za něco, co mně nezajímá.
Nicméně dnes zde máme válku na Ukrajině a to je docela blízko. Nejenže je to zde v Evropě, ale je to mimo jiné také slovanský národ a to bychom měli mít na paměti. Moderním se stalo odsoudit Rusko a Putina, že je zločincem, agresorem a podobně. Ani tento pohled není správný, jen se nám v dané chvíli hodí.
Myslíme si, že ti kdo mají nějakou zkratku před jménem a nejlépe dvě nebo tři, že jsou moudřejšími, ale ani to není pravdou. Jsou možná, jak se odborně říká, vzdělanější, ale to neznamená, že jsou moudří. Většina národa totiž za poslední desetiletí ztratila zdravý selský rozum, kterým oplývali naši předkové a to bez toho aniž by ty tituly před svými jmény měli.
To, čeho jsme dnes svědky zde v Evropě, jsme si vytvořili my. My sami jsme na vině a je zbytečné se vymlouvat na nějaký západ či dokonce na Putina. Ten byl dlouhou dobu dostatečně zdrženlivým a nepochybně si také stále kladl otázku, jak můžeme být tak naivní a hloupí. Rok 89 - jakási sametová revoluce se neudála ze dne na den, ta byla dlouhé roky připravována a jen se čekalo, kdy přijde správná chvíle. Tehdy se nám to zdálo jako wau, bylo to něco, co jsme chtěli, ale neuvědomovali jsme si, co to bude, co přijde. Byli jsme zaslepeni, žili jsme v iluzi, a jak šel čas, začali se někteří probouzet a zjišťovat, že to celé byl podvod.
Byli jsme československým státem, byli jsme zemí uznávanou a dokázali jsme vyrobit naprosto cokoliv od jehly přes lokomotivy až po jaderné elektrárny. Měli jsme na tehdejší dobu velmi dobře rozvinutý průmysl a pracovat byla povinnost. Byly tři zákony, ze kterých šel strach a to bylo rozkrádání státního majetku, příživnictví a bulka, neboli áčko. To pro neznalé znamenalo, že člověk nepřišel do práce, to byl prosím trestný čin. Tři áčka a šel sedět.
Přišla první polistopadová vláda, žili jsme v jakési euforii, že nám budou pečení holubi padat do huby, ale to se nestalo. Naše vláda začala být řízena západem a my jsme to hltali a neuvědomovali jsme si v jaké bublině a naivitě žijeme. Nebyli jsme pozorní, protože jsme byli těmi naivními hlupáky a žili jsme ve skutečné iluzi, že bude líp. S odstupem času je zřejmé, že lépe nebylo, není a nebude. Jsme v situaci, kdy může být lépe, ale má to háček. Jednak budeme muset, a to bezezbytku, sklidit co jsme zaseli a jednak budeme muset začít urychleně sít něco lepšího, co časem budeme chtít sklízet.
Vše to, co se kolem nás děje, nám nikdo nevytvořil, tohle vše jsme vytvořili jen a jen my sami a to bez ohledu na to, jaký ten západní svět skutečně je, či jaké má zájmy o nás či Evropu.
Dovolili jsme rozpad Československa a nikdo se nikoho neptal, rozhodli o nás a bez nás. Dovolili jsme otevřít hranice, vstoupili jsme do nějaké evropské unie a mysleli jsme si, že to je správné. Naše životy začal řídit Brusel a ve všem a všemu jsme se museli podřídit. Dovolili jsme udělat jakousi kuponovou privatizaci, kde jsme tomu tleskali a mysleli si, že tak to bude správné, ale opět jsme se mýlili, a byli jsme využiti a zmanipulováni. Tohle vše nás ale neomlouvá, začali jsme ztrácet onen zdravý selský rozum a řítili jsme se do propasti, aniž bychom si to uvědomovali. Rozprodali jsme, co se dalo, cizákům a naši předci se museli začít obracet, jak se říká v hrobě. Umožnili jsme, aby cizáčci mohli vlastnit naši půdu a udělali jsme celé seznamy jiných věcí, které poškozovaly naši zem, naší vlast a obyčejný lid této země. To vše a mnohem více jsme dělali v naší zaslepenosti a nezájmu o to, kdo že nám to skutečně vládne a kam nás to vede. Nastal hluboký duchovní a morální úpadek společnosti.
Ve volbách se střídaly vlády jedna za druhou, v podstatě se tam už ukázaly všechny možné strany, které zde byly založeny, a vždy jsme si mysleli, že ti druzí to budou řídit lépe, a že jim skutečně bude na naší zemi a lidu této země záležet. Ani jedna jediná vláda od revoluce do dnešního dne neudělala nic pozitivního pro tuhle zemi jako celek anebo obyčejné občany. Žádná ze současných politických stran není nadále volitelná, pokud chceme jednoho dne sklízet něco jiného, jako je jedním slovem klid a normální „obyčejný“ život. To je třeba si rychle uvědomit. Není možné, aby na řídících postech byli lidé, kteří vlastní firmy různého druhu a na kontech mají miliony či miliardy. Každý jeden z takovýchto „politiků“ bude mít vždy zájem především na tom, aby se rozrůstal jeho majetek. Zájem o tuhle zem jako celek anebo její lid je až na posledním místě a to je potřeba pochopit, tohle je kámen úrazu našeho politického dění. Ani jeden ze současných dnešních takzvaných politiků není politikem, ale každý jeden z nich je byznysmen a mnozí mají politiku jako byznys a opět stačí jen zdravý selský rozum. Každý jeden ze současných politiků nebo stran je řízen někým zvenčí. Někým kdo má na to, aby si platil a prosazoval přes tyhle loutky své vlastní zájmy. Tohle se neděje jen u nás, ale tohle jde dnes celou Evropou a proto jsme tam, kde jsme.
Prošli jsme si za poslední dva roky jakýmsi koronavirem. Tohle bylo období, kdy jsme byli vládou zastrašování na každém kroku a je zcela zbytečné se k tomuto tématu v tuhle chvíli více vyjadřovat. Ne všichni očkovaní se nechali očkovat dobrovolně. Ano, nikdo jim pistoli jak se říká u hlavy nedržel, takže to bylo jejich rozhodnutí, ale nikdy by se nenechali očkovat, pokud by nebyli nuceni. Psal jsem o očkování a tom, co tohle je za podvod, hned v počátku. Upozorňoval jsem na to, kam se řítíme a že jakási pandemie je jen zástěrkou toho co přijde. Nu a máme to zde. Náhody v našich životech nejsou, nic, naprosto nic není o náhodě. Náhodou skončil koronavirus když přišla válka s Ukrajinou, náhodou Slovensko podepsalo dohodu s USA, než začala jakási válka s Ukrajinou. Náhoda, náhoda, náhoda, všechno kolem se zdá náhoda, ale není tomu tak.
Nu a konečně se dostáváme k oné Ukrajině a tomu Ruskému agresorovi, který si dovolil vstoupit na tohle území se svými mírovými jednotkami, jak to Putin sám nazval.
Náhoda, kdepak, tohle nevytvořil Putin, ani jeho lid, tohle jsme opět způsobili my sami, to my jsme vinni, to my jsme vytvořili tuhle válku, protože jsme to byli my, komu to všechno bylo dlouhé roky jedno, co se zde kolem nás děje. Svět ale není jen Česká republika a tak nemůžeme jen přihlížet, co se kolem děje. Selhali naši politici, dalo by se říci, ale tyhle rádoby politiky jsme zvolili my, takže ne Američan, ne Rus, ne vláda, ale opět jen a jen my a jen my. Ty stejně jako ty, nebo já. Ano, ani já nejsem jistě bez viny, přesto se již celé roky zde snažíme měnit rovnováhu sil pročišťováním. To je ale jiný příběh.
Takže se nyní podívejme konečně na tu Ukrajinu, přesto všechna slova výše jsou a byla potřebná jako úvod, jako jen malinká připomínka toho jak a proč.
Rusko zcela jasně a jednoznačně v polovině prosince loňského roku sdělilo společenství NATO jaké má požadavky a každý jeden z těchto požadavků byl a je naprosto legitimní. Požadavky byly zveřejněny v mediích a Putin zároveň sdělil, co se stane, když požadavky nebudou vyslyšeny. Co udělalo NATO a evropská UNIE víme, jen pro připomenutí se zjednodušeně vysmívali, že něco podobného je nepřípustné a že proti Rusku je třeba postupovat jednotně a tvrdě a podobně.
Popisovat z dostupných informací co vše a jak se událo, by bylo zbytečné, protože nakonec jsou vždy a na každé straně zveřejňovány jen ty informace, které se k vám mají dostat. To důležité bude vždy očím a uším ukryto.
Putin jako agresor či šílenec, jak je dnes nazýván ve všech běžných mediích a to samozřejmě i zahraničních, napadl Ukrajinu. Putin sám tuhle operaci nazval mírovou a zcela jasně a veřejně prohlásil, co jej k tomu vedlo a proč.
Média začala šířit dezinformace, články a informace přesně tak, jak si to žádají jejich majitelé, kteří opět nad sebou mají jiné, kteří je ovládají a začala štvanice na Rusko a Putina. Nechci se zde zabývat ani Jugoslávií ani Srbskem, protože to bychom se z toho nevyhrabali. Jen jednu otázku přece jen položím, kde byli všichni ti štvaví novináři a vlády jednotlivých zemí, když se na Donbasu zabíjely děti, matky a jiní civilisté? Masakry a vyvražďování civilního obyvatelstva trvalo 8 let a nikde ani zmínka. Nikdy nikdo neodsoudil současný režim Ukrajiny mimo kdysi samotného našeho presidenta, kdy prohlásil v roce 2015, že není k čemu Ukrajině blahopřát. Přihlíželi jsme mlčky tomu, jak šílenci odstraňovali sochu Koněva a nechali banderovcům postavit pomník. Neměli a nemáme v dané chvíli jako národ úctu k nikomu a ničemu. A opět mohu jen konstatovat, že to my jsme byli vinni a máme na této válce podíl.
Došli jsme do bodu, kdy Ukrajině posíláme zbraně a předháníme se v tom, jaké sankce ještě na Rusko uvalíme. Válka, jak bylo řečeno, není správná, ale každý živočich na této planetě, pokud bude nahnán do kouta, bude se bránit a Rusko jsme do tohoto kouta nahnali.
Podporujeme dnes Ukrajinu, ale otázkou je, kterou Ukrajinu podporujeme. Ukrajina není jen jedna z dnešního pohledu. Ukrajina je rozdělena na několik částí. Jedna část je současný režim, který plně podporuje banderovce a pokud někdo neví, kdo to je, dohledejte si to. Tyto zrůdy zmasakrovaly statisíce obyvatel za druhé světové války. Tomuto režimu my posíláme zbraně a tento režim obhajujeme. Druhá skupina je pak ta, která z části u nás pracuje, protože je režim vyhnal, pokud by je nevyhnal, byli by doma, ale jsou zde, aby živili své rodiny. Řekněme, že podobní lidé dnes z Ukrajiny utíkají a my je vítáme na hranici a slibujeme pomoc. To je ale ta druhé strana těch Ukrajinců, kteří nechtějí režim, který tam dneska je. Takže vlastně v tom chaosu podporujeme obě strany - jak válčící, tak tu, která trpí. To je přece absurdní přinejmenším. Vše co se kolem děje je dopředu naplánováno, jako tomu bylo u koronaviru a to čeho jsme svědky je jen patřičné a potřebné divadlo pro masy, které sebou nechají manipulovat.
Z ukrajinských uprchlíků se tak po té co si řada lidí přišla k hezkým penězům na koronaviru stává lukrativní obchod s bílým masem. Zní to hnusně, jsem si toho vědom, ale tak to ve skutečnosti je. Dávno jsou vytvořeny organizace, které na tom budou těžit a udělají si z toho byznys, nebo si snad někdo myslí, že tyto Ukrajince bude někdo doma ubytovávat a živit ze svého? Ne, jde o byznys, který zatím nevidíme v tom chaosu kolem sebe, ale bude řada těch, kteří se na tom hezky napakují. Jistě se najdou jedinci, kteří se nechali strhnout davem a mají čisté srdce a opravdu dobrovolně a s láskou někoho ubytují a budou jej živit, ale jak dlouho? Co až válka dorazí k nám, co když nebudou již potraviny ani finanční zdroje, pak je požádají, aby opustili jejich domovy? To pak ale není lidské, protože je z lásky přece přijali mezi sebe.
Nejsou to jen samotní migranti z Ukrajiny, kterými budeme zaplaveni, protože jak je vidět, je zde mezi nimi již mnoho jiné pleti a jak se sem najednou dostali, jak to že není žádná kontrola? Nastal chaos a to, co se nepodařilo evropské unii celé roky, abychom přijali migrantské kvóty, zde máme kvůli válce. Tohle je však vše jen divadlo stejné jako s pandemií a nevidíme za oponu, dokonce tam nevidí ani naši takzvaní politici. Přichází chaos a i to má nějaký důvod.
Nakonec to nejsou a nebudou jen uprchlíci, ze kterých mnozí budou mít byznys, protože se bude muset zbrojit a byť dnes nejsme světovou velmocí ve zbrojařském průmyslu, stále máme ty podnikavce, kteří mají kontakty a budou se zde točit miliardy, tomu věřte.
A téměř na závěr další důležitá otázka, kde byli ti Ukrajinci celých 8 let, kdy se banderovci bombardovali jejich území, co udělali pro to, aby tomu tak nebylo? Nebyli jednotní a nejsou jednotní. Odsuzujeme Rusko a vysmíváme se, že už nepostupuje tak, jak by chtělo, a že jej Ukrajinci zastavili, a že mu zbombardovali celou kolonu vozidel a podobně. Vážení uvědomme si, co řekl Putin, než tam vstoupil a vyzval vojáky, aby neútočili na civilisty. Pokud by Putin chtěl, pak by za den, možná dva, Ukrajina neexistovala. Doposud jsou tam jen pěšáci, samozřejmě v doprovodu tanků, protože k pěšákům tanky patří. Pokud by nasadil letectvo a předvedl to, co NATO v Jugoslávii, pak by Ukrajinci složili zbraně do dvou dnů.
A na samotný závěr snad jen sankce. Sankce všeho druhu s cílem jednou pro vždy agresora zničit. Jaké je opět tohle divadlo pro tebe, ó člověče. Agresor, kterému nemohu přijít na jméno, a který je prý šílený a všichni jej opouštějí a podobně. Není to přinejmenším opět alibistické, dělat sankce a ukazovat prstem, protože tohle je nepřítel a z druhé strany odebírat plyn, ropu, nechat si dovést palivo do evropských jaderných elektráren a dovážet od tohoto agresora jiné potřebné věci pro svůj průmysl? Za všechno přece musím zaplatit a já bych se nedivil, že platby jdou dopředu, takže opět zde podporujeme obě strany. Jednak onoho agresora jménem Putin a jednak napadenou Ukrajinu, kde vládne režim banderovců. Nezdá se ti tohle, člověče, vše trochu směšné? Zamysli se tedy, jak to asi opravdu je.
Putin tuhle válku nezačal, Putin tuhle válku přišel ukončit. To je jeho poslání na téhle planetě Zemi. Putin nebojuje jen za sebe, nebo kvůli sobě, Putin dnes bojuje mimo jiné za celou Evropu, ale Evropa si to dnes ještě neuvědomuje. Tuhle válku Putin neprohraje, není sám, pokud by prohrál, pak lidstvo bude na tisíciletí smeteno z povrchu této planety, kterou nazýváme Zemí. Putin nechtěl válku, stejně jako já nechtěl napsat tento článek.
S Láskou a v Lásce

 

PS: pokud je zde zmíněno spojení obchod s bílým masem, pak to není ve smyslu, jak jej běžně známe, nýbrž ve skutečnosti jako byznys samotný. Ve společnosti existuje vícero druhů obchodu s bílým masem jen je nazýváme různě. Obchod s chudobou jak vešel do našich životů v podstatě není nic jiného, protože i zde je byznysem člověk.

Předcházející text ..................2022

Následné povídání ................Soudný den.

Prostor pro diskuzi ............... Prostor pro diskuzi